Loading... Please wait...

Cautare avansata | Cum caut?


Newsletter


Traditie

Restaurant Naser 3

Aromele orientului

"Tafathalo" înseamnă "Fă-mi onoarea". Este o invitație de a veni la masa.

A avea oaspeti la masa si a imparti mancarea cu alții este o veche tradiție de onoare din lumea arabă și o expresie de ospitalitate. Esti invitat sa degusti aromele orientului cu ajutorul preparatelor traditionale! masa.jpg

La fel ca în multe țări din Orientul ‎Mijlociu, ‎gastronomia ‎‎reprezintă o parte importantă a culturii ‎locale, ‎exprimând ‎ospitalitatea și generozitatea localnicilor.‎ ‎‎

Termenii de referinta ale acestei bucatarii sunt cuscus, carnea de miel, naut, vinetele, maslinele, curmalele, apa parfumata (de portocale si de trandafir), carbunele si ceaiul de menta.
Mancarurile bucatariei arabe sunt inainte de toate o ocazie de întalnire in mijlocul familiei si al prietenilor. Conform traditiei se sta pe perne sau pe banci joase, imprejurul unei mese rotunde. Felurile de mancare sunt consumate in tacere, delectandu-se cu fiecare îmbucatura.
Mâncarea ‎tradițională este mansaf-ul, care constă în ‎carne ‎de miel, ‎asezonată cu ierburi aromatice, câteodată ‎ușor ‎picante, ‎gătită în iaurt și servită cu orez. De obicei, se ‎gătește ‎mielul ‎întreg, iar invitatului de onoare i se dau ‎ochii ‎mielului, ‎considerați a fi o delicatesă.‎ masa-ramadan.jpg

Dupa masa este timp pentru ceai si discutii.Fierberea si servirea se constituie intr-un adevarat ritual. Gazda, un ceainic metalic, o tava de cupru, cescute mici cu incrustatii aurii. Cafeaua este si ea inevitabila.
Iti face pofta sa bei!shisha.jpg

Descopera bucataria traditionala araba! Remarca savoarea preparatelor cu specific arabesc,care se datoreaza unei game diverse de condimente si ingrediente mai putin cunoscute in Occident si care fac deliciul cunoscatorilor dar si al celor care degusta prima data;

Incepe cu aperitive traditionale numite mezze-diferite sortimente de salate preparate din grau, naut, legume, sos de rodii, muguri de pin,tahina (crema de susan), falafel (chiftelute din naut), full, muraturi, apoi friptura din carne de pui, miel sau vita,mancare gatita in stil arabesc, narghila cu diverse arome. Un adevarat deliciu sunt dulciurile traditionale cu alune, fistic migdale, curmale, insiropate si alte delicatese.

Halal inseamna "permis", este un mod de a descrie ca produsul din carne a fost sacrificat ritualic, în mod similar cu tradiția evreiasca "kosher".

Datând din timpuri beduinilor, tradiția araba spune sa manaci ușor dimineața și la prânz, cu o masă principală mai mare spre seara.